Saturday, April 16, 2011

~It's All About Casting & Audition~


Hye bloggers and readers...

Wanna share sumthing yg mybe korang tak pnah tau psal scha ni...this time..nk cter pasal experience going for casting and audition...As we all know...Alhamdulillah..Scha mmg dikurniakan bakat seni hasil dr salah silah keluarga yg trdiri drpd Singer...Actress and Actors..Tp zmn2 dulu kala la...Zmn tv black n white lg...Korang pn tak lahir lg kan...so..msti agk kenal tak kenal la dgn mreka...klau Scha sbut pn...mybe korang tak cam sgt yg mne stu...senang cter...mreka yg trdahulu byk brlakon dlm filem p.ramlee...so..Sbg cucu...Scha rse bangga n tumpang happy ats kejayaan mreka mmbwa watak dlm filem2 yg smpai ke hari ni tak pnah bosan utk d tonton rite? 

When Scha tau Scha ada bakat menyanyi...menari and bole acting...Mama especially slalu bg support utk Scha ketengah kn bakat yg Scha ade...tp sygnyer...peluang tak senang2 dtg...Sumtimes..pluang dtg Scha trpksa lepaskan bcoz of Scha stil study...Need to focus more on that...So.tak dpt la nk commit pd offer yg d beri...

Dengan smgt Ingin Mencuba yg tinggi dlm diri..Scha pn decide nk g Audition Mentor Season 3..for Adibah Nor Protege...Dtg seawal 10 pagi kt Sri Pentas Bandar Utama...Media Prima...tgok2...perghh...rmainyer la org que tgu turn...Scha pn lgsg tak patah smgt utk trus tgu turn Scha...and pkul 4pm cmtu bru dpt msuk utk audition..Menyanyi la dpn Adibah nor which Scha tak pnah jpe dia sblm ni kt luar..at last jpe dlm bilik audition tu..She is such a nice person taw..Baik je..Comment pn smua dlm cara yg baik..Scha suka dia..Mcm2 perasaan ade time tu...for Sure...Nervous tak beragak la kan sbb first time g Audition...Tp at last..Nk wt cmne..Rezeki tak mnyebelahi Scha...Scha tak bjya pn melangkah kan kaki ke peringkat strusnya...

Next ...Dpt offer Casting for modeling...Apple Talent & Modelling Agency at Suria KLCC...that company actually wanted me to be their model and signing contract for Photoshoot which Scha need to wear and pose for about 18 cloths cmtu laa...The payment bole tahan tggi but unfortunately Scha cant accept that offer bcoz mse tu dah nk final exam...so..trpaksa la Scha korbankan tu smua sdgkan itu slh stu offer yg Scha tgu2...

Second Casting with DZMS Modelling Agency...having some photoshoot there in Ampang at their office..Casting ...then just wait for the call if let say ada job utk Scha...but till now..no news from them...hmm..

Then ada byk lagi offer casting that need to be attend...example like Deballz Talent & Modelling Agency..and others...Smua trpaksa cancel sbb blaja ni laa...Scha tak pnah aggp belajar ni sesuatu yg mmbebankan Scha.....Scha..klau bole nk jadi Insan Seni yg Berkelulusan...at least xde la kosong je....Mngharapkan dunia glamour semata2..Life tak kemne rite?..Pelajaran itu sgt pnting utk jamin mse dpn kte...Acting..Singing..Dancing tu smua bole jd sampingan...for me..Ia tak sptutnya d jadikan sbg career utama...

The Medley-Mujhse Dosti Karoge Song [HD] Part 2.mp4


After having discussion with the other team members...We finally decided to choose this song for our Music Mid Semester Project since the steps in previous video 
(Bole Chudiyan) quite difficult for us to follow..

This medley song much is easier and fun to dance together..We already practiced for few times and now we just get ourselves prepared for the video shooting that will be held soon..Most probably in next week...

Next week will be the tired week coz seharian practice dancing...Not only Bollywood Dance...but we also do have practice on GLEE-FLASH MOB DANCE...which need to be presented in front public (MSU STUDENTS N STAFF) on this coming 28 April 2011..while 25th April would be my mid semester exam for music theory...

Whatever it is...I always pray to ALLAH...Hopefully everything will be going fine...and successfully done...

Darah Seni..(I don't know what it is in English) that flows in my body hasil kurniaan Ilahi will never ever being wasted...I Love Dancing..Singing...or even Acting damn much...If there is a Chance for me to bring forward my Talents..I will not let it go away....or think twice to take any action..

But...No matter how busy and interested we are to the 'Duniawi' things...We should not forget about Alam yg kekal d akhirat sana...Keseimbangan dlm segala hal itu penting rite? Sme2 lah kte brdoa utk mmperolehi keredhaan dan keberkatan hdup dariNYA d samping mngejar ilmu Dunia & Akhirat agar kte peroleh kenikmatan hdup yg di ingini...Aminn... :)

Tuesday, April 12, 2011

Bole Chudiyan HD




Mampukah Scha menari serancak dan sehebat bollywood dancers..actors..and actress like what they did in the "Bole Chudiyan" video..

Why not for Me to give a TRY...
Lets wait for the video that are going to be produce soon for our Mid Semester Project for Music Appreciation and Vocal Subject...
Short Semester (March-May 2011)...
Best of Luck everyone....

Friday, April 8, 2011

7 Sahabat Sentiasa Di Hati


...It's already 6 months kita tak hangout or even meet up...
I Miss all of you my gurlz...Echa syg kamu smua sgt2....Dah lama kte bersahabat kan? The best part is when ada antra kte yg ada problem..Kesemua akn bg support and tak pernah jemu utk terus berada di sisi antra stu sme lain..

Even kte susah nk jpe..but at least dunia cyber dpt menghubungkan kte besides phone to text and call...Kamu smua mmg the BEST lah!!...
Alhamdulillah..Echa bersyukur sgt ada kwn2 mcm kamu smua...

Kita bertujuh hdup da mcm adik brdik...
(saje nak uji daya igtn ku pd mreka..kne mention name sorg2 nih)..hihi..

Lets start wif :
Kak long : ktorg pgil dia Nana...born on 30th
January..so..dia la yg sulong...
Kak ngah : ktorg pgil Amal or Iena...or mizs Nina or Mizs B...
(punyer lah byk nme ko ni..hehe..born on 2nd March..)

Kak Lang : ktorg pgil Kechik..nme sbnr nye Shima...born on 24th August..
Kak Cik : ktorg pgil Sue..nme sbnr Suaidah.She born on 30th sept...
(dia ni ade kembar nme dia Tan phoi moon..)-ex-classmate ktorg gak..kembar tarikh lahir je la..

Kak uda :ktorg pgil Leya...nme glamour Qaseh...ececeh..hehe...born on 9 December..
Kak su : ktorg pgil Imaan..nme sbnr Marini...born o
n 13 December..

Last but not least..siapa? Aku je la yg tggal yg blum d mention kan lg..hehe...Dah xde gelaran lain...Mereka pn letak nme "mama" kt aku...Dlu igt main2 je...Rupe2nyer smpai skrg trus lekat nme tu kt aku..adehh...

Aduhaii...Sahabat2.....Nasib baik korg smua kesayangan aku...ade yg dah kenal lbeh 10 thun..
Al-maklum la..dr skolah rendah kami bersahabat..so..tak kcik aty pn la... :)


Si Kak Su kita(Imaan) da slmt mnjadi tunangan org...tak lama lg mkn nasi minyak la ktorg ni..
Yg lain2 still belum d petik org lg....hihi...The sad part is when Seorg sahabat kami telah kembali ke Rahmatullah...Kami amat terase akn kehilangannya dr hdup kami...

Semoga Allah mencucuri rahmat ke ats rohnya Nurul Amirah Bt Amir Hamzah..Aminn..(Al-Fatihah) dan kami terus mnjalankan usaha utk mnjejaki Seorg lg kwn baik kami yg hilang tah ke mne tnpa kabar berita..Yuniati Bachri...Ape la khbar dia skrg ye..hrp2 dia sehat n baik2 saje..

Anyhow...Echa bangga ada sahabat mcm Kamu Smua...
U all one of the best thing ever happened in my life...

I LOVE EACH AND EVERYONE OF YOU SOO MUCH....
HUGS & KISSES...


Pd nama2 yg tak d mention d cni..doesn't meant that kamu tak Special d hati Echa taw...
Cuma 6 org ni alhamdulillah rapat n slalu brsme ngn echa after kte tmt Zmn Persekolahan..

Kpd Halimatun Saadiah..Nurlina Ridwan..Tan Phoi Moon..Farah Liana Izzaty..Puvanasutha..Athirah..Annis Rudzaiha...Nabilah...and kwn2 gurl echa yg lain mse form 1 until Form 5...Namo ..kcik aty yer..Echa syg korg jugak..Mgkin mse,jarak dan keadaan tak mngizinkan kte utk jd lbeh rpt dr biasa...

Sekian...Coretan Seikhlas Hati..Aischa Adzlin...

Mengimbau kembali kenangan di Hari Bersejarah Kami

13 July 2009...
8.00am-6.00pm
Majlis Konvokesyen Kolej PTPL ke-13

Dewan Merdeka..
Putra World Trade Centre (PWTC)
Kuala Lumpur.

Di kala kebosanan melanda diri...scha pn update la folders picture dlm my lappy ni...then nk d jadikan cerita...scha terbuka lah album yg penuh dgn wajah ceria meraikan kejayaan kami semua...Album di beri nama "My Big Day"...Tersemat abadi 1001 kenangan di dalam setiap gmbar2 trsebut...

Scha rindukan smua kwn2 mse blajar diploma dulu...for about 3 years we took time to finish our diploma in Medical Laboratory Technology course..Alhamdulillah..berkat kesabaran kami sbg pelajar serta berkat doa dan dorongan ibubapa...lecturers...Kami at last berjaya menggenggam segulung diploma..dan kini...Scha merindui smua saat2 yg dilalui ketika dahulu...

Rmai kwn2 diploma skrg ni dah bekerjaya...scha pulak...msih lagi menuntut dan meneruskan perjuangan sehingga memperolehi segulung ijazah sarjana muda dalam bidang sains bioperubatan di MSU shah alam.....InsyaAllah...

To all my ex-classmates kt PTPL shah alam dulu...Especially students Group3 DTMP intake june 2006...I miss you all damn much...bler la kte dpt buat reunion kan?...Emm..ade yg dah married...dah ada anak...Scha doakan kamu smua berbhagia dan bjya dlm hdup msing2 dunia mahupn akhirat....Scha attach skali pic2 kte mse convo dlu...Even tak byk..hrap dpt mngubat rndu d hati...Salam ingatan tulus ikhlas dr Aisyah Adzlin... :)