Tuesday, January 24, 2012

Contest Lagi !! Alhamdulillah....

~This time for Online Hijab Boutique (OHB) Model Search ~

Jom support Scha dlm Model Search for OHB pulak...Luangkan masa anda sekejap je..Tak smpai 5 minit pun...just ringankan jari..utk click like pada page OHB and click like pada pic scha...


Happy Voting Guys and Girls...


Saturday, January 21, 2012

Kecantikan Wajah datang dari Hati Yang Baik

Salam..hye dear bloggers...apa khabar? sihat semuanya? scha doakan anda smua berada dlm keadaan baik dan sntiasa dilindungiNYA...aminn...

Actually,scha ni suka berkongsi pndapat n berkongsi Ilmu...trus terang scha katakan..dari feedback rmai org ttg scha...at first...scha mmg nmpak sombong orgnye..tp when kamu smua dah rpt dgn scha...kamu smua akn tahu character sbnr scha..paling Scha tak suka org kata Scha Hipokrit!...klau lah scha ni hipokrit...scha tak akn berada d thp skrg ni..

Alhamdulillah..Scha dikurniakan rmai kawan2 yg mnjadi penyeri hdup scha...rmai jgk kwn baik and tak lupa..ada jugak yg nk bermusuhan dgn Scha..Subhanallah..Apa la yg kamu dpt dgn memusuhi sahabat yakni saudara islam kamu juga? Scha keliru dgn sikap dan hati manusia...Moga Allah beri kalian(musuh2ku) petunjuk.....aminn...


Bercakap ttg Kecantikan Wajah...bagi scha...setiap kali pandangan kita..yg pertama adalah pandangan pada wajah...setuju tak? first korang pandang org...mestilah korang focus pd wajah kan? takkan focus kasut dlu kan? impossible rite? hikhik...just kidding..

Wajah seseorg dpt menceritakan serba sedikit ttg personaliti seseorang itu...Scha turut bersetuju bahawa Kecantikan wajah dtg dari hati yg ikhlas, baik dan suci....

Bagi scha...setiap wanita dilahirkan dengan kecantikan tersendiri...itu diakui...tapi...apa gunanya wajah cantik dek tempekan solekan tebal andai hati tak secantik wajah yg di rias? Scha juga akui...wanita yg baik budi pekertinya...ikhlas dlm setiap hal yg dilakukannya serta sntiasa memaafkan org adalah wanita yg trpancar seri di wajahnya...

Oleh itu, Sama2 lah kita mencantikkan terlebih dahulu hati kita ni..Jauhi Perasaan Hasad Dengki, Dendam, Jauhi Perasaan Benci, Perasaan negatif yg mampu pengaruhi diri lalu trpancar jua d wajah...Byk cntoh yg scha dpt lihat...dr org sekeliling scha...bukan scha nk kutuk..mngata...sbb scha sndiri sdar yg scha ni pun tak smpurna...ckup skadar scha menasihati...mengingatkan kalian agr kte sme2...peroleh keberkatan hdup dunia akhirat......insyaAllah..aminn....

Wednesday, January 4, 2012

Erti Sebuah Penghijrahan


 Love photoshoot..still active doing it...even i'm now the hijab girl.. :)


Salam...We meet gain in this new entry...emm..for those yg da lama tak jumpa scha..tak add scha on fb..mesti  smua lom tau yg scha skrg ni dah berubah..suatu ketika dulu..Scha free hair..but now Alhamdulillah..Allah bukakan pintu hati Scha utk permanently berhijab...

Penghijrahan yg Scha lakukan ni amat besar ertinya dlm hdup scha.Bukan satu perkara yg mudh utk berubah ke arh yg lebih baik.pasti ada saje halangannya..Tp Scha tau Scha harus kuat demi mendidik diri...menjadi lbeh baik..Ramai yg mndorong Scha ke arh sebegini tp cuma Allah yg mampu mengizinkannya..Ya Allah...betapa indah dan tenang aku rasakan saat aku ikhlaskan hati menutup aurat ku spt mana suruhanMU...

Sesungguhnya setiap sehelai rambut yg aku perlihatkan sblum ini trlalu byk dosa yg aku kmpul..hanya padaMU ku bermohon..agar diperhapus segala dosa silam ku Ya Allah...

Scha sedar betapa pentingnya menutup aurat....Scha beharap agar wanita lain juga mndapat sinar spt mne Scha perolehi tatkala scha ikhlas utk tampil berhijab setiap waktu kecuali d rumah...dan d tmpat yg sme muhrim...

Penghijrahan ini dapat Scha lihat hikmahnya...Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui dlm mengatur kehidupan hambaNYA...Berhijab bukan satu halangan bg Scha utk terus bergiataktif dlm seni, modelling dan apa sahaja niat hati scha utk ceburi..Sebaliknya ia satu semangat agr Scha jd lbeh kuat utk memajukan diri biarpun Berhijab..Diakui...rambut itu mahkota wanita..rambut juga la yg menampakkan serta menyerlahkan keayuan wanita...ttp biarlah scha smpan smua itu utk tatapan suami scha dan keluarga scha sahaja....

Bg yg msih smpan gmba scha dlm keadaan free hair..scha mohon jasa baik kalian utk remove...bukan scha tak mahuigt kenangan lalu..cuma scha tak mahu aurat yg sptutnya d tutup mnjadi tatapan umum...Shca juga dlm proses utk mmbuang smua gmba scha zmn dahulu nya tanpa hijab...

Scha akui scha bukan lah alim mana..Solat pun kdg2 terlepas waktu...kdg2tak ckup n belum tentu amalan scha d terima Allah...pakaian scha pun bukanlah sebetulnya muslimah...tp bg Scha..Selagi Allah beri kita peluang..Selagi itu kte harus memanfaatkannya sebaik mgkin...menjadi yg lbeh baik..perbaiki diri hari demi hari...

Siapa kata tampil berhijab tak bole kelihatan cntik? sekarang ni fesyen berhijab lg mndapat smbutan..bukan KERANA FESYEN scha berhijab tp hati scha yg merelakannya...demi kebaikan...

Siapa kata berhijab buat kita nampak berusia? tanggapan itu slh sama skali..andai kita tahu menggayakannya..dengan cra yg btul..InsyaAllah..kita akn tmpil cntik sentiasa...even berhijab...


Definisi kecantikan itu meluas..bg scha..dalaman itu lbeh pnting..Bersihkan hati kte dari segala prasangka buruk..hasad dengki...dendam...dan segala sifat negatif..InsyaAllah kecantikan hati itu akn jelas trpancar d wajah....Renung2 dan fikir2 kan wahai sahabat ku yg bergelar Wanita..Scha akn sntiasa mndoakan yg trbaik buat kehidupan kalian...aminnn..

Finalist for Next Top Model Search - NMS Bridal Gallery


Alhamdulillah...syukur ke hadrat Ilahi kerana scha terpilih as finalist 1st Top Model Search by NMS Brida Gallery...Undian diperolehi spenuhnya dr fb voters...thanks all..u guys mmg the best..thanks sbb sudi support scha dlm contest ni...btw...Contest ni belum tiba d pnghujungnya...Nanti akan ada voting session lagi utk ke TOP 3...I need your continous support dear friends..Scha nak share gmbar yg scha hntar utk join contest ni sekaligus melayakkan scha ke final ats bntuan anda smua...


Actually, This pic was taken by my love...cantik n suka gmbar ni..so..why not scha try luck msuk contest tu dgn mnghntarkan gmba ni..ternyata..admin msuk kan scha utk bertanding sekali..alhamdulillah..happy sgt2..

Undian pn brmula...smpai la tamat undian tu n scha trpilih ke final bersama 9 lagi gadis jelita yang tak kurang hebatnya. Kami smua dpt offer pre-shoot dgn NMS..Lagi excited! tak sbr nk jpe kwn2 bru...Yela..Scha kan suka make new friends..

Kami smua d minta berkumpul d Taman Metropolitan Kepong seawal jam 7.30 pagi..and sampai je kt sana.Make-up session by Make-Up Artist pn bermula until 10.30 am cmtu...Scha d make up kan oleh Kak Anis..comel orangnyer..and ni dia hasilnya...


Tq So Much Kak Anis....

Emm...
dah selesai d make up kan..sesi photoshoot bermula !! :)
segalanya boleh d ceritakan dlm gamba2 yg scha attach together kt bwh ni...


fuhh...time ni angin betol2 kuat...mcm nk terbang semua time pose...tp mmg best!  mcm photoshoot tepi laut...


love this pic...girls in batik..sponsored by NMS Collection


Thanks abg photographer yg sudi snap gambar kami banyak2... :)


Apa laa agknyer yg d bncangkan tu...hikhik


Me( Aisyah Adzlin) and Aimi Syahirah...both of us d make up kan oleh Kak Anis..


 thanks to Hana's boyfie coz snapping this wonderful pic...


9 of us...Finalist 1st Top Model Search (NMS BRIDAL GALLERY)


Me...
nice view...nice shot! good job photog! :)

Sememangnya sgt fun and enjoy photoshoot dgn NMS n kwn2 bru...
thanks Kak Ain Sibon selaku Organizer and Owner NMS Bridal Gallery sbb dah bg kami smua peluang..
Love you so much!! muuahh