Saturday, April 16, 2011

~It's All About Casting & Audition~


Hye bloggers and readers...

Wanna share sumthing yg mybe korang tak pnah tau psal scha ni...this time..nk cter pasal experience going for casting and audition...As we all know...Alhamdulillah..Scha mmg dikurniakan bakat seni hasil dr salah silah keluarga yg trdiri drpd Singer...Actress and Actors..Tp zmn2 dulu kala la...Zmn tv black n white lg...Korang pn tak lahir lg kan...so..msti agk kenal tak kenal la dgn mreka...klau Scha sbut pn...mybe korang tak cam sgt yg mne stu...senang cter...mreka yg trdahulu byk brlakon dlm filem p.ramlee...so..Sbg cucu...Scha rse bangga n tumpang happy ats kejayaan mreka mmbwa watak dlm filem2 yg smpai ke hari ni tak pnah bosan utk d tonton rite? 

When Scha tau Scha ada bakat menyanyi...menari and bole acting...Mama especially slalu bg support utk Scha ketengah kn bakat yg Scha ade...tp sygnyer...peluang tak senang2 dtg...Sumtimes..pluang dtg Scha trpksa lepaskan bcoz of Scha stil study...Need to focus more on that...So.tak dpt la nk commit pd offer yg d beri...

Dengan smgt Ingin Mencuba yg tinggi dlm diri..Scha pn decide nk g Audition Mentor Season 3..for Adibah Nor Protege...Dtg seawal 10 pagi kt Sri Pentas Bandar Utama...Media Prima...tgok2...perghh...rmainyer la org que tgu turn...Scha pn lgsg tak patah smgt utk trus tgu turn Scha...and pkul 4pm cmtu bru dpt msuk utk audition..Menyanyi la dpn Adibah nor which Scha tak pnah jpe dia sblm ni kt luar..at last jpe dlm bilik audition tu..She is such a nice person taw..Baik je..Comment pn smua dlm cara yg baik..Scha suka dia..Mcm2 perasaan ade time tu...for Sure...Nervous tak beragak la kan sbb first time g Audition...Tp at last..Nk wt cmne..Rezeki tak mnyebelahi Scha...Scha tak bjya pn melangkah kan kaki ke peringkat strusnya...

Next ...Dpt offer Casting for modeling...Apple Talent & Modelling Agency at Suria KLCC...that company actually wanted me to be their model and signing contract for Photoshoot which Scha need to wear and pose for about 18 cloths cmtu laa...The payment bole tahan tggi but unfortunately Scha cant accept that offer bcoz mse tu dah nk final exam...so..trpaksa la Scha korbankan tu smua sdgkan itu slh stu offer yg Scha tgu2...

Second Casting with DZMS Modelling Agency...having some photoshoot there in Ampang at their office..Casting ...then just wait for the call if let say ada job utk Scha...but till now..no news from them...hmm..

Then ada byk lagi offer casting that need to be attend...example like Deballz Talent & Modelling Agency..and others...Smua trpaksa cancel sbb blaja ni laa...Scha tak pnah aggp belajar ni sesuatu yg mmbebankan Scha.....Scha..klau bole nk jadi Insan Seni yg Berkelulusan...at least xde la kosong je....Mngharapkan dunia glamour semata2..Life tak kemne rite?..Pelajaran itu sgt pnting utk jamin mse dpn kte...Acting..Singing..Dancing tu smua bole jd sampingan...for me..Ia tak sptutnya d jadikan sbg career utama...

No comments:

Post a Comment